Możesz coś podpowiedzieć o diagnostyce? Sugerujesz, że może być uszkodzony G40 i F36?
usunięcie katalizatora i przedłużka sondy
Zwiń
X
-
usunięcie katalizatora i przedłużka sondy
witam
mój katalizator w skodzie 2.0 AZJ jest już w kiepskim stanie i stale mam błąd katalizatora. Chcę go więc usunąć i na 2 sondę założyć taką przedłużkę http://allegro.pl/hho-przedluzka-son...329036352.html żeby sonda nie świrowała.
Czy ktoś z was już tego próbował w octavii i może się podzielić doświadczeniami?
-
-
mam podobny problem ale pytałem juz o wstawienie strumienicy i pan w serwisie powiedział ze prościej i taniej będzie wymienić katalizator koszt 500pln (nowy kat i wymiana) a oszukanie 2giej lambdy to trzeba mieć dobrego elektronika żeby jakimś programem to przerobił ale to już może być kosztowne takie opcje dostałem od panów w serwisie z układami wydechowymi
Komentarz
-
-
hmm tzn strumienice kupi za 60 zł a założyłbym sobie ją sam tylko włąśnie problem z 2gą sondą. Ale słyszałem że niektórzy wypinają po prostu sonde i w kompie trzezba ją wyłączyć ale tez nie wiem czy to faktycznie się sprawdza i czy nie ma jakichkolwiek problemów.
Co do katalizatora to te za 500 zł nie są oryginalne i zdarza się często że nie działają tak jak powinny (nie dopalają spalin) i świeci kontrolka check.
Komentarz
-
-
Co do 2 sondy to też zaczęło mi wywalać checka po założeniu gazu, i też miałem dylemat co dalej, po przewertowaniu trochę internetu podjąłem decyzje o założeniu przedłużki kątowej u gazownika za free i o dziwo odpukać jest spokój z checkiem. Co prawda kat i tak do wymiany bo się coś odzywa przy poranny odpaleniu na chwile...
Komentarz
-
-
a jakie ma dolegliwości przy paleniu rano?
[ Dodano: Nie 22 Cze, 14 00:25 ]
Zamieszczone przez nielatCo do 2 sondy to też zaczęło mi wywalać checka po założeniu gazu, i też miałem dylemat co dalej, po przewertowaniu trochę internetu podjąłem decyzje o założeniu przedłużki kątowej u gazownika za free i o dziwo odpukać jest spokój z checkiem. Co prawda kat i tak do wymiany bo się coś odzywa przy poranny odpaleniu na chwile...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez nielatCo do 2 sondy to też zaczęło mi wywalać checka po założeniu gazu, i też miałem dylemat co dalej, po przewertowaniu trochę internetu podjąłem decyzje o założeniu przedłużki kątowej u gazownika za free i o dziwo odpukać jest spokój z checkiem. Co prawda kat i tak do wymiany bo się coś odzywa przy poranny odpaleniu na chwile...
Komentarz
-
Komentarz